Wat zijn de zuinigste cv-ketels?

zuinige cv-ketel
News

Doordat cv-ketels vrijwel dagelijks gebruikt worden, verbruiken ze behoorlijk wat energie. De kosten voor deze energie worden iedere maand in rekening gebracht op uw energierekening. Veel mensen vinden de energiekosten aan de hoge kant en zij vragen zich dan ook af hoe zij hierop kunnen bezuinigen. U kunt uw energieverbruik vrij makkelijk terugdringen door te kiezen voor een zuinige ketel. Veel oudere cv-ketels vreten energie, waardoor de maandelijkse kosten hoog uitvallen. Dit is met name het geval in de wintermaanden. Een zuinige cv-ketel verbruikt veel minder, waardoor u maandelijks geld bespaart. Maar wat zijn eigenlijk de zuinigste cv-ketels?

Verschillende cv-ketels

Er zijn veel verschillende cv-ketels waar u uit kunt kiezen. U kunt voor een HR-ketel gaan. Dat is een hoog rendement ketel die op gas werkt. Daarnaast heeft u een UHR-ketel (Ultra hoog rendement-ketel). Deze werkt met een warmtepomp. Het grote voordeel is dat u hier subsidie van de overheid op krijgt. Tenslotte kunt u gaan voor de HRE-ketel. Deze draait op elektriciteit en is enkel aan te raden in combinatie met zonnepanelen. De prijzen van deze cv-ketels variëren enorm.

Wat is de prijs van de zuinigste cv-ketel?

Wanneer u op zoek bent naar de zuinigste cv-ketel om uw energierekening omlaag te krijgen, zult u ervaren dat de prijs van zuinige ketels niet bepaald laag ligt. Sterker nog, de zuinigste cv-ketels zijn vaak juist heel erg duur in aanschaf. Veel mensen worden dan ook afgeschrikt door de hoge aanschafwaarde van een zuinige ketel en besluiten uiteindelijk om voor een minder zuinige cv-ketel te gaan. Dit is natuurlijk goed voor te stellen, maar houdt er wel rekening mee dat u de aanschafwaarde na verloop van tijd makkelijk terug kunt verdienen met een zuinige cv-ketel. U geeft maandelijks namelijk minder geld uit aan energie, waardoor de investering in de zuinige ketel binnen de kortste keren is terugverdiend.

Loodgieter inschakelen

Om te bepalen welke cv-ketel het beste is voor uw woning, doet u er goed aan een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan namelijk precies bepalen wat de energiebehoefte voor uw woning is en kan hier vervolgens de zuinigste ketel bij uitzoeken. Door een beroep te doen op een loodgieter, bent u ervan verzekerd dat u de juiste man in huis heeft gehaald om uw energiekosten terug te dringen. Een loodgieter kan daarnaast direct kijken hoe het zit met de isolatie van uw woning en bijvoorbeeld de warmwaterbehoefte, zodat hij kan berekenen welke cv-ketel het beste van toepassing is in uw situatie.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button