Zo voorkomt u een stinkende afvoer na uw vakantie

News

De afvoer van een gootsteen wordt normaal gesproken dagelijks gebruikt. Het wegspoelende water zorgt ervoor dat een groot deel van het afval in de leidingen wordt meegenomen. Tijdens de vakantieperiode wordt een afvoer echter een stuk minder vaak gebruikt. Dit is helemaal het geval wanneer u op vakantie gaat. In deze periode wordt er dus geen water door de afvoer gespoeld, waardoor eventueel afval dat is blijven hangen ook niet wegspoelt. Dit zorgt er bij terugkomst vaak voor dat er een vervelend luchtje uit uw afvoer komt. Maar wat kunt u eigenlijk doen om te voorkomen dat uw afvoer stinkt bij terugkomst van vakantie?

Schoonmaakbeurt

Voordat u vertrekt, is het verstandig de gootsteen goed schoon te maken. Zorg dat vuilresten worden verwijderd en spoel de afvoer eens goed door met, bij voorkeur warm, water. Op deze manier wordt een groot deel van het afval dat is blijven hangen in de afvoer, weggespoeld. Het schoonmaken van uw gootsteen zelf is vaak niet voldoende. Om de kans op stank nog verder te verkleinen, doet u er goed aan ook het sifon schoon te maken. Deze vindt u onder uw gootsteen. Wanneer u het sifon zelf gaat verschonen, is een emmer om het afvalwater op te vangen geen overbodige luxe.

Plaats een zeefje

Een schoonmaakbeurt helpt vaak om uw gootsteen zelf schoon te houden, maar u kunt vaak niet uw hele afvoer schoonhouden. Om te voorkomen dat er allerlei rommel in uw afvoer stroomt, doet u er goed aan een zeefje te plaatsen in het afvoerputje. Dit zeefje vangt een groot deel van de troep op, waardoor dit niet kan gaan ophopen in uw afvoer en dus ook niet voor stank kan zorgen.

Loodgieter inschakelen

Heeft u jaar in jaar uit te maken met een stinkende afvoer bij terugkomst van uw vakantie? Dan moet u misschien eens overwegen om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan uw afvoer voor uw vakantie namelijk onder hoge druk doorspuiten, waardoor er geen rommel meer aanwezig is in de leidingen. Hierdoor heeft u bij thuiskomst ook geen last meer van een stinkende lucht uit uw afvoer.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button