WC verstopt Delft

Is uw WC verstopt in Delft? Het kan vaak om een tweetal oorzaken gaan. Allereerst kan het zijn dat er een object is doorgespoeld. Denk bijvoorbeeld aan een washand of een paar wattenstaafjes. In dat geval kunt u beter niet overgaan tot het zelf proberen de WC te ontstoppen. De kans is immers groot dat het object verder het riool in spoelt en dus steeds lastiger op te lossen is. Een verstopping kan echter ook ontstaan door ophoping van vuil en viezigheid of door overmatig gebruik van WC papier. Ook in dat geval kan onze ervaren installateur het toilet vaak al in korte tijd ontstoppen en het probleem verhelpen.

WC verstopt in Delft: repareren met mechanische hulpmiddelen

Het ontstoppen van een WC gaat het makkelijkst op mechanische wijze. Er zit een verstopping in de afvoer of in het riool, en die verstopping moet gewoon verwijderd worden uit de afvoer of het riool. Die kun je misschien deels afbreken door met chemische middelen en allerhande trucs aan de slag te gaan, maar u kunt het beste onze loodgieter langs laten komen. Onze loodgieter beschikt over tal van gereedschappen en technieken om een verstopping op effectieve wijze te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan een trekveer, waarmee veel kracht gezet kan worden op de betreffende verstopping. Ook het werken met een camera is een optie. Hiermee wordt een camera het riool in gestuurd, waarna onze loodgieter met een beeldscherm op afstand kan zien wat zich voor de camera vertoont. De verstopping wordt daarmee letterlijk zichtbaar.

Voorkom een verstopte wc

Het voorkomen van een verstopte wc is essentieel om ongemakken en kostbare reparaties te vermijden. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kun je de kans op een verstopping aanzienlijk verminderen.

Ten eerste is het belangrijk om alleen toiletpapier door het toilet te spoelen. Vermijd het doorspoelen van vreemde objecten zoals vochtige doekjes, papieren handdoeken, tampons, maandverband, wattenstaafjes, haar en voedselresten. Deze items kunnen gemakkelijk verstoppingen veroorzaken. Daarnaast is het verstandig om spaarzaam toiletpapier te gebruiken. Gebruik niet te veel toiletpapier bij elke spoeling. Spoel het papier geleidelijk door en vermijd grote hoeveelheden tegelijk. Het is ook belangrijk om geen vet, olie en andere vette stoffen in het toilet weg te spoelen. Deze kunnen na verloop van tijd een ophoping veroorzaken en de afvoerpijp verstoppen. Regelmatig onderhoud kan ook helpen bij het voorkomen van verstoppingen. Gebruik enzymatische ontstoppingsmiddelen of spoel heet water door het toilet om opbouw in de leidingen te voorkomen. Ten slotte is bewustwording essentieel. Plaats een prullenbak in de badkamer, zodat gasten en gezinsleden worden aangemoedigd om geen vreemde materialen door het toilet te spoelen.

De loodgieter zorgt voor een professionele oplossing

Onze loodgieter kan een verstopping op een eenvoudige en professionele wijze oplossen. Soms is het bijvoorbeeld nodig om de toiletpot los te schroeven om dieper bij de afvoer te kunnen komen. U kunt dat uiteraard allemaal zelf gaan doen, maar onze loodgieter weet precies waar hij naar op zoek is en waar hij op moet letten. Bovendien weet onze loodgieter precies waar hij mee bezig is; hij heeft de klus vaak al honderden malen eerder uitgevoerd. Hij weet dan ook hoe hij de diverse handelingen kan uitvoeren, ook zonder de pot en andere onderdelen te beschadigen.

De makkelijkste en snelste oplossing is dus altijd om onze loodgieter in te schakelen en deze de verstopping zo snel mogelijk te laten verhelpen.

WC verstopt in Delft? Laat het snel en gemakkelijk oplossen door een van onze ervaren loodgieters. Neem contact op en maar snel een afspraak!

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Multifunctioneel loodgietersbedrijf
Lekkages en Dakbedekking
Riolering
CV ketel onderhoud
Contact

Wij zijn altijd bereikbaar en staan voor u klaar! Bel ons direct!

Call Now Button