Mijn wc is verstopt: wat nu?

Loodgieter Delft
News

Wanneer er een nare stank rond uw toilet hangt, of wanneer het water steeds moeizamer weg lijkt te stromen, kan er sprake zijn van een verstopping in uw toilet. Een wc-verstopping is niet altijd zelf op te lossen. Bij een beginnende verstopping zou u de afvoer kunnen ontstoppen met een ontstoppingsmiddel uit de supermarkt en een ontstopper. Wanneer de verstopping zich echter al in een vergevorderd stadium bevindt, zal dit lastiger zijn. In dit geval heeft u de hulp van onze loodgieters nodig om uw afvoer grondig te laten ontstoppen. Onze loodgieters beschikken over de benodigde ervaring en hulpmiddelen om de verstopping in uw afvoer op een effectieve wijze te bestrijden.

Hulpmiddelen voor het ontstoppen van het toilet

Het ontstoppen van uw toilet kan onder meer door onder een hoge druk water door uw afvoer te spuiten. De hoge druk zorgt ervoor dat het water het restafval wat op de bodem van de afvoer terechtgekomen is, meeneemt naar de centrale riolering onder uw woning. In veel gevallen zal de verstopping van uw wc hiermee verholpen zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen onze loodgieters een klein haakje of een vegertje gebruiken om de afvoer te reinigen. Houd er rekening mee dat des te sneller u de hulp van onze loodgieters inschakelt, des te kleiner de kans op een serieuze verstopping ook zal zijn.

Een verstopt toilet voorkomen

Beter dan het verhelpen van een wc die verstopt is, is het voorkomen hiervan. Er zijn verschillende manieren om verstoppingen tegen te gaan. Voor het voorkomen van een toiletverstopping is het voornamelijk van belang dat u een overmatig gebruik van toiletpapier binnen uw gezin voorkomt. De grote proppen toiletpapier kunnen soms aan de bodem van afvoer blijven plakken, waardoor dit het begin van een verstopping vormt. Ook is het raadzaam om uw afvoer eens per zoveel jaar preventief te laten doorspuiten.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button