Mijn wc is verstopt: wat nu?

Loodgieter Delft
News

Wanneer er een nare stank rond uw toilet hangt, of wanneer het water steeds moeizamer weg lijkt te stromen, kan er sprake zijn van een verstopping in uw toilet. Een wc-verstopping is niet altijd zelf op te lossen. Bij een beginnende verstopping zou u de afvoer kunnen ontstoppen met een ontstoppingsmiddel uit de supermarkt en een ontstopper. Wanneer de verstopping zich echter al in een vergevorderd stadium bevindt, zal dit lastiger zijn. In dit geval heeft u de hulp van onze loodgieters nodig om uw afvoer grondig te laten ontstoppen. Onze loodgieters beschikken over de benodigde ervaring en hulpmiddelen om de verstopping in uw afvoer op een effectieve wijze te bestrijden.

Hulpmiddelen voor het ontstoppen van het toilet

Plopper

Een plopper, ook wel bekend als een wc-zuiger, is een handgereedschap dat wordt gebruikt om verstoppingen in het toilet te verwijderen. Plaats de plopper over de afvoeropening van het toilet en duw en trek krachtig om een zuigkracht te creëren. Hierdoor kan de verstopping loskomen en het water weer normaal wegstromen.

Ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer, ook wel bekend als een rioolveer, is een flexibele metalen kabel met een handvat. Voer de veer voorzichtig in de toiletafvoer en draai of duw deze langzaam terwijl je de verstopping probeert te doorbreken. Wees voorzichtig om de toiletpot niet te beschadigen tijdens het gebruik van de veer.

Chemische ontstoppingsmiddelen

Er zijn chemische ontstoppingsmiddelen op de markt die kunnen helpen bij het oplossen van verstoppingen in het toilet. Deze producten bevatten chemicaliën die de verstopping kunnen oplossen. Volg altijd de instructies op de verpakking en wees voorzichtig bij het gebruik van deze producten, aangezien ze schadelijk kunnen zijn voor de huid en ogen.

Natuurlijke ontstoppingsmiddelen

Er zijn ook natuurlijke ontstoppingsmiddelen die veiliger zijn voor het milieu en de gezondheid. Bijvoorbeeld een mengsel van heet water en afwasmiddel, of een combinatie van baking soda en azijn. Giet het mengsel in de toiletafvoer en laat het enige tijd intrekken voordat je probeert te spoelen.

Hogedrukreiniger

In sommige gevallen kan een hogedrukreiniger effectief zijn bij het verwijderen van hardnekkige verstoppingen. Sluit de hogedrukreiniger aan op de waterleiding en richt de waterstraal in de toiletafvoer om de verstopping weg te spuiten. Wees voorzichtig bij het gebruik van hogedrukreinigers om schade aan het toilet te voorkomen.

Mocht uw wc nog niet verstopt niet het zijn, dan kunnen onze loodgieters een klein haakje of een vegertje gebruiken om de afvoer te reinigen. Houd er rekening mee dat des te sneller u de hulp van onze loodgieters inschakelt, des te kleiner de kans op een serieuze verstopping ook zal zijn.

Een verstopt toilet voorkomen

Beter dan het verhelpen van een wc die verstopt is, is het voorkomen hiervan. Er zijn verschillende manieren om verstoppingen tegen te gaan. Voor het voorkomen van een toiletverstopping is het voornamelijk van belang dat u een overmatig gebruik van toiletpapier binnen uw gezin voorkomt. De grote proppen toiletpapier kunnen soms aan de bodem van afvoer blijven plakken, waardoor dit het begin van een verstopping vormt. Ook is het raadzaam om een afvalbak te plaatsen in de badkamer. Zo voorkomt u dat er afval zoals wattenstaafjes, maandverband en tampons in de toilet terechtkomen. Zorg er ook voor dat haar in de afvalbak terechtkomt in plaats van in de wc, want haar in de wc kan ophopen en verstoppingen veroorzaken. Daarnaast raden we u aan om uw afvoer eens per zoveel jaar preventief te laten doorspuiten.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button