Wat zijn de voordelen van een warmtepomp

Warmtepomp
News

In deze tijd dat we ons allemaal steeds beter beseffen welke invloed we als mensen op het milieu hebben, zoeken meer en meer mensen naar manieren om duurzamer te leven. Zelfs als je niet gelooft in de opwarming van de aarde, en de rol die de mens hierin speelt, is het nog altijd slim om in de gaten te houden welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van duurzaamheid. Zo is er bijvoorbeeld een duurzame techniek ontwikkeld om onze woning op te warmen. We hebben het over een warmtepomp en deze ontwikkeling brengt meer voordelen met zich mee dan enkel duurzaamheid. U kunt uw cv-ketel deels of helemaal vervangen voor een warmtepomp.

Woning verwarmen met groene energie

Het voornaamste voordeel van een warmtepomp is dat het apparaat u in staat stelt om de woning te verwarmen met groene energie. Een warmtepomp kan u het beste zien als een omgedraaide koelkast. In plaats van lucht kouder te maken, maakt deze motor de lucht juist warmer. De brandstof die hiervoor gebruikt wordt is dus niets meer dan de lucht die altijd om ons heen te vinden is. Geen verbranding vindt plaats en daarom is er ook geen CO2 uitstoot waarvoor u verantwoordelijk bent.

Elektriciteit is goedkoper dan aardgas

Hoewel een warmtepomp nu nog een significante investering vereist, zult u dit bedrag uiteindelijk wel terugverdienen. Door uw woning en water met een warmtepomp te verwarmen verbruikt u namelijk alleen maar elektriciteit. De lucht die in warmte wordt omgezet is natuurlijk gratis. Een groot voordeel is dat een warmtepomp goedkoper is dan aardgas, zelfs met de stijgende elektriciteitsprijzen. De hoge energierekeningen die iedere maand op uw deurmat vallen zullen daarom een stuk lager zijn.

Niet meer afhankelijk van fossiele brandstof

De prijs van fossiele brandstoffen is zeer onstabiel. Politieke en economische veranderingen hebben direct invloed op de prijs van olie en gas. Niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstof is dan ook een welkom voordeel van een warmtepomp. U zult niet plotseling verrast worden door een prijsstijging als gevolg van ontwikkelingen waar u zelf totaal geen invloed op hebt. Lucht is altijd gratis beschikbaar en elektriciteit is veel minder onderhevig aan plotselinge prijsstijgingen omdat dit ook al vaak op een groene manier wordt opgewekt.

Langere levensduur en stille werking

Warmtepompen hebben over het algemeen een lange levensduur. Met regelmatig onderhoud en de juiste installatie kunnen warmtepompen vele jaren meegaan, waardoor ze een duurzame investering zijn voor de lange termijn. Daarnaast zijn ze ook nog is fluisterstil en heeft u er dus weinig tot geen last van. Dit draagt bij aan een aangename en rustige omgeving in huis.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button