Wat te doen bij een verstopping?

News

Heeft u last van een verstopping in uw afvoer? Dan wilt u deze waarschijnlijk zo snel mogelijk verhelpen. Hiervoor kunt u een loodgieter inschakelen, maar in veel gevallen kunt u de verstopping prima zelf verhelpen. Indien u nog niet eerder een verstopping verholpen heeft, weet u mogelijk niet waar u moet beginnen. In onderstaande tekst volgen enkele adviezen om een verstopping te verhelpen.

Ontstopper

De meeste Nederlanders hebben een ontstopper in huis en dat is bij u vast ook het geval. Met een ontstopper is een verstopping vrij simpel te verhelpen. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat de aard van de verstopping is, maar in veel gevallen kan het gebruiken van een ontstopper al voldoende zijn. Om de afvoer te ontstoppen, plaatst u de ontstopper simpelweg over de afvoer. Pomp een paar keer krachtig en de ontstopping kan al verholpen zijn.

Ontstoppingsveer

Werkt een ontstopper niet? Dan kunt u bij een bouwmarkt een ontstoppingsveer kopen. Deze is ongeveer vijf tot tien meter lang en kunt u af laten glijden in uw afvoer. Duw hem in een draaiende beweging de afvoer in. Waarom draaien? Omdat het vuil op deze manier uit de leidingen wordt geschraapt.  Ga wel voorzichtig te werk, want anders bestaat de kans dat de leiding schade oploopt.

Ontstoppingsmiddel

Heeft u al een ontstopper gebruikt, maar is de verstopping nog steeds niet verholpen? Dan is het nog steeds niet direct noodzakelijk om een loodgieter in te schakelen. U kunt namelijk eerst nog proberen om de afvoer te ontstoppen met een ontstoppingsmiddel. Een dergelijk middel is gewoon in de supermarkt te koop. Dit middeltje giet u in uw afvoer en de kans is groot dat de verstopping nu alsnog verdwenen is. Een groot deel van de ontstoppingsmiddelen is bijzonder agressief en slecht voor het milieu. Daarom doet u er goed aan om een milieuvriendelijke variant te kiezen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button