Wat te doen bij een gaslekkage?

Gasfornuis
News

Ondanks dat de inductiekookplaat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, zijn er nog altijd veel Nederlanders die koken op gas. Dit is een makkelijke methode, maar koken op gas brengt ook risico’s met zich mee. Een gasleiding kan namelijk gaan lekken, waardoor er op den duur gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Het probleem bij een gaslekkage is dat u het niet altijd direct door heeft. In het ergste geval kan een gaslek een explosie veroorzaken. Om te voorkomen dat dit bij u gebeurt, geven wij u een aantal tips die u kunt gebruiken bij een gaslek.

Ruimte ontluchten bij gaslekkage

Indien u te maken heeft met een gaslek in uw woning, is het zaak dat u de betreffende ruimte direct ontlucht. Doe dit meteen zodra u een gaslucht ruikt. Zet in dat geval uw ramen en deuren open, zodat het gas de ruimte kan verlaten, hierdoor wordt de kans op een ontploffing al een stuk kleiner. Indien u de gaslucht ruikt terwijl u aan het koken bent, moet u het gasfornuis direct uitzetten. Indien u door blijft koken, kan er namelijk alsnog een explosie plaatsvinden.

Sluit de hoofdtoevoer afGaslekkage Delft

Heeft u ramen en deuren geopend en het gasfornuis uitgeschakeld? Sluit dan vervolgens de hoofdtoevoer af. Deze vindt u meestal in de meterkast en zit vlak voor de gasmeter.  De toevoer zit goed dicht wanneer de kraan haaks op de leidingen staat. Indien de toevoer is afgesloten, is het zaak het lek zo snel mogelijk te dichten.

Gaslekkage laten dichten door loodgieter

Om ervoor te zorgen dat het gaslek op de juiste wijze aangepakt wordt, doet u er goed aan een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan ervoor zorgen dat uw lek snel en op de juiste wijze gedicht wordt. Daarnaast zorgt hij ervoor dat het lek op de juiste wijze hersteld wordt, zodat de kans op herhaling niet groot is. Wilt u de kans op een gaslek in de toekomst beperken? Dan is het zaak regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw gasleidingen. Dit kunt u eveneens laten doen door een loodgieter.

Uw loodgieter is 24/7 bereikbaar

Indien u een loodgieter zoekt die een gaslekkage in Delft kan verhelpen dan hoeft u niet verder te zoeken. De installateurs die bij ons in dienst zijn hebben namelijk de vakkennis om iedere soort lekkage van een gasleiding te dichten. Door de spoed die hierbij geboden is, is het ook goed om te weten dat wij 24/7 bereikbaar zijn. Met onze spoeddienst kunnen wij in het weekend of de avonduren snel bij u ter plaatse zijn. Wij zijn lokale loodgieters uit Delft, dus als u in deze regio woont zal u nooit lang op hulp bij een gaslekkage hoeven te wachten.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button