Wat maakt een afvoer op het balkon belangrijk?

afvoer op het balkon
News

Een balkon is ontzettend fijn! Het biedt u vaak een fraai uitzicht over de stad, geeft u ook bij een appartement ruimte om van het mooie weer te kunnen genieten, enzovoorts. Bij het plaatsen van een balkon is het belangrijk dat men rekening houdt met de waterafvoer. Dit is niet altijd even gemakkelijk! Een gat in de vloer van het balkon zou ertoe leiden, dat het hemelwater naar de buren onder uw balkon stroomt. Iets wat niet wenselijk is! Een afvoer op het balkon aansluiten is de beste keuze. In dit artikel vertelt onze loodgieter in Delft u hier meer over.

Afvoer op het balkon voorkomt waterschade

Het voornaamste nut van een afvoer op het balkon is het afvoeren van het hemelwater. Het kan niet in de grond trekken, waardoor het lang op het balkon zal blijven staan. Bij een hevige bui trekt het water mogelijk richting uw appartement. Dit betekent dat de kans op vochtschade toeneemt. Daarbij kan een deel van het vocht via het beton naar de vloer van uw woning trekken, wat eveneens vochtschade tot gevolg heeft. Het is om deze redenen essentieel, dat hemelwater direct wordt afgevoerd van uw balkon.

Verschillende afvoersystemen voor balkons

Er zijn verschillende manieren om het hemelwater op het balkon af te voeren. Zo kan men een gat maken in de betonnen vloer van uw balkon, waaraan men vervolgens een regenpijp monteert. Een goed alternatief is een houten vloer, welke men iets boven de ondervloer van het balkon plaatst. Op deze manier wordt het water op deze ondervloer opgevangen en vervolgens afgevoerd naar een centrale afvoer. Zo’n ondervloer bedekt men met een speciaal materiaal, om te voorkomen dat het vocht alsnog in het beton kan trekken. Een derde optie is een gat in de vloer zonder afvoer. Dit werkt echter alleen, wanneer er zich onder uw balkon geen andere woning bevindt.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button