Wat kunt u doen bij lekkage?

Uncategorized

In geval van een lekkage kun je doorgaans zelf niet heel veel doen. Het dichten van een lek is iets dat je vaak beter aan een expert kunt overlaten. Je wil immers niet het risico lopen dat de boel weer open knapt en de lekkage weer terugkomt. Toch zijn er enkele zaken die je wel zelf kunt doen. We geven een opsomming.

1. Sluit de hoofdkraan af

daklekkage DelftOm te voorkomen dat er meer water weg kan lekken, is het verstandig de hoofdkraan af te sluiten. Hiermee sluit je de waterleiding compleet af. De druk is dan weg en het lek zal stoppen met lopen, tenzij het lekkende water uit een andere bron komt. Te denken valt dan aan het riool of bijvoorbeeld een flinke plensbui.

2. Spoor het lek op

Een ervaren loodgieter kan het lek vaak snel lokaliseren, maar om tijd te besparen kun je als de loodgieter onderweg is ook zelf al kijken of je het lek kunt vinden. Op die manier is de loodgieter geen onnodige tijd kwijt aan het lokaliseren van het lek, en kan hij alle tijd en aandacht richten op het verhelpen ervan.

3. Maak de ruimte rondom het lek goed bereikbaar

Vaak zien we dat als een loodgieter ter plaatse komt, het nog heel wat werk is om kasten en dergelijke opzij te schuiven. Wanneer je de tijd hebt en weet waar het lek zich ongeveer moet bevinden, kun je alvast ruimte maken voor de loodgieter zodat hij of zij direct aan de slag kan.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button