Wanneer heeft u te maken met een lekkage?

News

De loodgieter Delft wordt regelmatig ingeschakeld voor het oplossen van lekkages in woningen. Te vaak komt de loodgieter er tijdens deze klussen achter dat de lekkage al geruime tijd bestaat en inmiddels voor waterschade heeft gezorgd. Als u geluk heeft dan is deze schade te repareren door enkel een muur of plafond opnieuw te verven. Lekkend water kan echter veel grotere en zelfs onherstelbare schade aanrichten als u niet op tijd doorheeft dat u met een lekkage in huis te maken heeft. Om deze reden delen we de acht meest voorkomende tekenen die kunnen wijzen op een lekkage in huis.

  1. Waterdruppels of vochtige plekken: Als je waterdruppels opmerkt aan het plafond, muren of vloeren, of als je vochtige plekken ziet die niet verklaard kunnen worden door morsen of andere voor de hand liggende redenen, kan dit wijzen op een lekkage.
  2. Verkleurde plekken of vlekken: Lekkend water kan verkleurde plekken of vlekken op muren, plafonds of vloeren achterlaten. Let op gele, bruine of donkere verkleuringen, aangezien dit duidt op waterschade. Ook kunt u met uw hand voelen of deze plek vochtig is.
  3. Schimmel- of schimmelgroei: Een lekkage kan leiden tot vochtige omstandigheden die ideaal zijn voor de groei van schimmel en schimmels. Let op zwarte vlekken of een muffe geur, vooral in vochtige ruimtes zoals badkamers, kelders of onder gootstenen.
  4. Een onaangename geur: Stilstaand water van een lekkage kan een onaangename geur veroorzaken. Let op vreemde geuren, vooral als ze afkomstig zijn van vloeren, muren of andere oppervlakken.
  5. Problemen met sanitair: Als je merkt dat je waterdruk plotseling laag is, dat de waterstroom onderbroken wordt of dat er vreemde geluiden uit de leidingen komen, kan er een lekkage zijn in het leidingstelsel.
  6. Verhoogd waterverbruik: Als je waterrekening plotseling veel hoger is dan normaal zonder een duidelijke verklaring, kan dit wijzen op een lekkage in het watersysteem.
  7. Lekkende kranen of toiletten: Als je kranen of toiletten constant druppen of lekken, kunnen er onderliggende problemen zijn die verder onderzoek vereisen.
  8. Verzakkende of doorhangende plafonds: In gevallen van ernstige lekkages kan het plafond beginnen te verzakken of door te hangen als gevolg van het gewicht van het verzamelde water. Dit is een dringende situatie die onmiddellijke aandacht vereist.

 

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button