Wanneer dekt een verzekering waterschade?

News

Schade door vuur en water zijn de twee grootste vrezen van een huiseigenaar. De vernietigende schade die een woningbrand aan kan richten is algemeen bekend. Niet iedereen beseft zich echter ook dat waterschade uw huis en eigendommen onherstelbaar kan beschadigen. Indien in huis een lekkage ontstaat dan kan het repareren van de schade, die hiermee gepaard gaat, zeer hoge kosten met zich meebrengen. Als u slim bent als huiseigenaar dan verzekert u uzelf tegen dit soort onfortuinlijke voorvallen. U moet dan nog wel weten wanneer een verzekering waterschade dekt.

Waterlekkage niet door eigen schuld

Waterschade veroorzaakt door een lekkage wordt normaal gesproken gewoon door de verzekering gedekt. Mits u natuurlijk wel de juiste verzekeringen hebt afgesloten en de lekkages niet voorkomen had kunnen worden. Stel bijvoorbeeld dat een waterleiding is gesprongen die al lang vervangen had moeten worden of een daklekkage is ontstaan doordat de houten dakconstructie al lange tijd verrot was, dan kan het verhalen van de schadekosten op de verzekering nog weleens moeilijk worden.

Opstal- en inboedelverzekering

De twee verzekeringen die u moet afsluiten zijn een opstalverzekering en inboedelverzekering. Hiermee is alle schade die kan ontstaan als gevolg van een waterlekkage mee gedekt. De opstalverzekering dekt alle schade die is ontstaan aan de woning zelf. Muren die zwaar zijn aangetast door lekkend water of een dakconstructie die onherstelbaar beschadigd is geraakt. Deze waterschade is vaak het duurste om te repareren. De inboedelverzekering dekt uiteraard de schade aan de inboedel. Dit bedrag kan ook zeer snel oplopen.

Schade repareren door loodgieter

Na het ontdekken van een lekkage schakelt u natuurlijk de loodgieter in om deze te repareren. Als het lekkende water echter ook voor schade heeft gezorgd dan moet u wellicht iets afwijken van deze standaard handelswijze. Bij lichte schade die u op een verzekering wilt verhalen, volstaat het om een aantal foto’s te nemen van de schade en de lekkage die deze veroorzaakt heeft. Dit kunt u later gebruiken bij het invullen van het schadeformulier. Is de schade erg groot en verwacht u dat deze in de duizenden euro’s loopt om te repareren. Dan neemt u eerst contact op met de verzekering. Dit zal dan namelijk eerst een schade-expert langs laten komen voordat u via www.loodgietersdelft.nl contact opneemt met een ervaren loodgieter.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button