Waarom is het verstandig om uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden?

News

Een cv-ketel regelmatig laten onderhouden is een slim idee. We zouden zelfs kunnen zeggen dat het niet alleen verstandig is maar ook essentieel. Met het onderhoud van de cv-ketel door een loodgieter verzekert u zichzelf er namelijk van dat het goed gesteld is met de veiligheid. Dit is natuurlijk essentieel omdat in een cv-ketel gasverbranding plaatsvindt. Indien dit niet op een veilige manier gebeurt dan loopt u hiermee het risico dat een woningbrand uitbreekt. Uw cv-ketel regelmatig laten onderhouden is ook verstandig omdat u hiermee kosten kunt besparen.

Cv-ketel optimaal laten functioneren

Een reden waarom regelmatig onderhoud door een loodgieter verstandig is, is dat u hiermee de cv-ketel optimaal laat functioneren. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden wordt het waterniveau in de ketel tot het ideale niveau aangevuld waardoor het water uit de kraan en de verwarming sneller warm zullen worden. Ook zal de loodgieter controleren of er wel volledige verbranding in de ketel plaatsvindt. Dit is niet alleen om de veiligheid te garanderen, maar ook om de ketel zo weinig mogelijk gas te laten verbranden. Een optimale verbranding zorgt voor een snelle verwarming van de woning en een lagere energierekening.

Levensduur verlengen met onderhoud

We hebben nu al laten weten dat regelmatig onderhoud van een cv-ketel belangrijk is voor de veiligheid, het snel verwarmen en laag energieverbruik van een woning. Er is echter nog een reden waarom de loodgieter zeker een keer per jaar langs zou moeten komen voor cv-ketelonderhoud. Dit is namelijk het verlengen van de levensduur. Met regelmatig onderhoud zorgt u ervoor dat de cv-ketel langer meegaat. Het optimaal blijven functioneren kan meerdere jaren aan de levensduur van het apparaat toevoegen. Onderdelen hoeven minder snel vervangen te worden. Alles bij elkaar zorgt dit opnieuw voor een besparing van geld.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button