Een verstopping voorkomen: hoe doet u dat?

News

Een verstopping kan vervelende gevolgen hebben. Zo kan het water niet of nauwelijks wegstromen en daarnaast kan een verstopping zorgen voor een vervelende stank. Een verstopping verhelpen kan met een ontstopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel, maar u kunt natuurlijk ook een loodgieter inschakelen om het probleem te verhelpen. Wanneer u een loodgieter inschakelt, kost dit echter geld. Wilt u het liefst geld besparen en geen loodgieter inschakelen? Dan doet u er goed aan om maatregelen te nemen om een verstopping te voorkomen. In onderstaande tekst geven wij u hiervoor enkele tips.

1. Wat spoelt u weg?

Veel mensen spoelen van alles en nog wat weg door de afvoer. Dit gaat van etensresten tot vet en van wc-papier tot andere rommel. Indien het om relatief grote stukken gaat, kunnen deze na verloop van tijd een verstopping veroorzaken. De rommel gaat zich dan namelijk ophopen in de afvoer, waardoor het water er niet meer langs kan. Het is dan ook van belang dat u weet wat u wegspoelt. Gooi etensresten en ander afval zo veel mogelijk in de afvalbak en u zult zien dat u veel minder snel te maken krijgt met een verstopping.

2. Gebruik een zeefje

Belandt er toch nog veel rommel in uw afvoer? Dan kunt u gebruikmaken van een speciaal zeefje. Dit zeefje plaatst u in het afvoerputje van uw gootsteen, douche of bad. Het zeefje zorgt er voor dat het grootste deel van de rommel, zoals haren en nagels, wordt opgevangen. Maak het zeefje regelmatig schoon en gooi het afval in de prullenbak. De kans op een verstopping wordt zo al een stuk kleiner.

3. Laat uw afvoer doorspuiten

Wanneer het u met bovenstaande twee tips nog steeds niet lukt om een verstopping te voorkomen, kunt u alsnog een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan u namelijk zowel helpen bij het voorkomen als bij het verhelpen van een verstopping. U kunt er namelijk voor kiezen om uw afvoer minimaal één keer per jaar door te laten spuiten door een loodgieter. Dit gebeurt onder hoge druk, waardoor de rommel aan de binnenkant van de leidingen wordt weggespoeld. Uw afvoerleidingen zijn op deze manier weer goed schoon, waardoor de kans op een verstopping minimaal is.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button