Tips voor het onderhouden van sanitaire voorzieningen

Verstoppingen
News

Dankzij sanitaire voorzieningen is het mogelijk dat u uw behoeften kunt doen en uzelf schoon kunt houden. Hartstikke handig natuurlijk, maar sanitaire voorzieningen kunnen ook voor de nodige problemen zorgen. Zo kan het zijn dat uw kraan bijvoorbeeld lekt of uw afvoer verstopt zit, waardoor het water niet goed meer wegstroomt. Dit zijn vervelende problemen die u natuurlijk het liefst wilt voorkomen. Om de kans op problemen met uw sanitaire voorzieningen te beperken, volgen hier enkele tips om uw sanitair goed te onderhouden.

1. Maak de boel regelmatig schoon

Dit is waarschijnlijk de tip die het meest voor de hand ligt, maar wel het belangrijkste. Indien u uw sanitaire voorzieningen niet goed schoon houdt, is de kans een stuk groter dat er problemen ontstaan. Maak de afvoerputjes van de douche, het bad en de gootsteen goed schoon om afvalresten te verwijderen en geef ook de kranen af en toe een schoonmaakbeurt. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat uw afvoer vroeg of laat verstopt raakt of er problemen opduiken rond uw kraan.

2. Spoel niet alles door uw afvoer

Veel mensen spoelen van alles en nog wat door hun afvoer. Dit loopt uiteen van wc-papier en haren tot vet en andere rommel. In grote hoeveelheden kunnen wc-papier en haren zich gaan ophopen in de afvoer, wat kan resulteren in een verstopping. Datzelfde geldt voor vet. Dit kan namelijk gaan stollen in de afvoer. Spoel dan ook geen overbodige afvalresten door uw afvoer, maar gooi dit gewoon in de prullenbak.

3. Onderhoud uit laten voeren door loodgieter

Heeft u wel eens te maken met een verstopping? Dan kunt u ook besluiten om regelmatig onderhoud aan uw afvoer uit te laten voeren door een loodgieter. Een loodgieter heeft namelijk een speciale methode, waarbij hij uw leidingen onder hoge druk doorspuit. Hierdoor worden afvalresten aan de binnenkant van de leidingen weggespoeld, waardoor uw afvoer weer helemaal schoon is. Wanneer u dit minimaal één keer per jaar doet, is de kans op een verstopping een stuk kleiner. Ook bij een lekkende kraan of andere problemen aan uw sanitaire voorzieningen doet u er goed aan om een loodgieter in te schakelen.

 

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button