Stappenplan voor het bijvullen van uw cv-ketel

CV-ketel bijvullen
News

De meeste Nederlanders zijn niet anders gewend dan dat het warme water net zo hard als het koude water uit de kraan stroomt. Dit is meestal ook het geval, maar dit gaat niet altijd op. Komt er bij u ook een zachte straal warm water uit de kraan? Dan zorgt dat vast en zeker voor irritaties. De zachte waterstraal wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een te lage druk in uw cv-ketel. Om dit probleem te verhelpen, moet u uw cv-ketel bijvullen. Wij vertellen u hier stap voor stap hoe u uw cv-ketel bijvult.

1. Zet de ketel uit

Voordat u kunt beginnen met de cv-ketel bijvullen, moet u de ketel eerst uitschakelen. Dit kunt u het beste doen door de stekker eruit te halen. Begin vervolgens niet direct met het bijvullen van de ketel, maar laat deze eerst minimaal een halfuurtje afkoelen.

2. Slang aansluiten

Om de cv-ketel bij te vullen, gebruikt u een slang. Sluit het ene uiteinde eerst aan op de kraan en laat het andere uiteinde in de emmer hangen. Draai de kraan vervolgens open. Stroomt het water in de emmer? Dan draait u de kraan weer dicht. Zorg ervoor dat er water in de slang blijft zitten. Zo voorkomt u dat er straks lucht in uw installatie komt. Sluit het andere uiteinde van de met water gevulde slang nu aan op het kraantje van uw cv-ketel.

3. Beide kranen openen

Heeft u de beide uiteindes van de slang aangesloten? Dan kunt u beginnen met de cv-ketel bijvullen. Draai altijd eerst de waterkraan van de cv-ketel open en dan pas de waterkraan. Op deze manier stroomt het water rechtstreeks uw ketel binnen. Loop vervolgens niet weg bij de ketel, maar blijf de meter in de gaten houden. Zodra de meter de 2 bar bereikt heeft, is het cv-ketel bijvullen gelukt.

4. De ketel weer inschakelen

Zodra uw cv-ketel de juiste druk bereikt heeft, kunt u de laatste werkzaamheden verrichten. Koppel de slang niet maar zo los, maar draai eerst de waterkraan dicht. Draai vervolgens ook het waterkraantje van uw cv-ketel dicht. Vervolgens kunt u de slang verwijderen. Gelukt? Schakel de cv-ketel dan weer in. Als het goed is, heeft het cv-ketel bijvullen ertoe geleid dat het warme water weer normaal uit uw kraan stroomt.

5. Loodgieter inschakelen

Stroomt het warme water nog steeds heel zachtjes uit uw kraan? Dan is er mogelijk iets anders aan de hand met uw ketel. Schakel in dat geval een loodgieter in. Een loodgieter kan niet alleen uw cv-ketel bijvullen, maar ook een storing verhelpen. Met behulp van een loodgieter weet u zeker dat uw ketel straks weer naar behoren werkt.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button