Waar moet u op letten bij het aansluiten van een gasfornuis?

Gasfornuis
News

Bij het aansluiten van een gasfornuis moet de grootste voorzichtigheid in acht worden genomen. Dit geldt eigenlijk voor alle apparaten die op het gas aangesloten moeten worden. Om deze reden wordt de loodgieter regelmatig opgeroepen om dit soort installaties uit te voeren. Mensen weten in dat geval namelijk zeker dat het gasfornuis veilig en professioneel aangesloten wordt. Deze zekerheid kan de loodgieter geven, omdat hij precies weet waar u op moet letten bij het aansluiten van een gasfornuis.

Gasfornuis op de juiste plek plaatsen

De aansluiting van een gasfornuis begint met het plaatsen van het huishoudelijke apparaat op de juiste plek. Veel mensen denken hier niet over na. Er zit immers maar één gasaansluiting in de keuken. Met de plaatsing moet men er echter zorg voor dragen dat de rubberen gasslang niet tegen hete delen van het gasfornuis aankomt. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om de slang over de gehele breedte van het apparaat te laten lopen om tot bij de gaskraan te komen.

Aansluitingen controleren en aanpassen

De volgende stap is het controleren en eventueel aanpassen van de aansluitingen op het gasfornuis. Indien de gasslang niet veilig weggestopt kan worden, moet hiervoor een metalen verlengstuk gemaakt worden. De aansluitingen moeten exact op elkaar passen om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke situaties met gas ontstaan. Aansluitingen met schroefdraad worden ook extra gasdicht gemaakt met een speciale teflontape.

Strenge controle op gaslekkages

Nadat de aansluiting van het gasfornuis is afgerond moet u nog wel altijd een strenge controle op gaslekkages uitvoeren. De loodgieter heeft hiervoor speciale apparatuur waarmee met zekerheid kan worden vastgesteld dat er nergens gas uit de slangen of aansluitingen lekt. Als doe-het-zelver kunt u dit ook vaststellen door water met zeepsop op de slangen en aansluitingen van het fornuis te smeren en te letten op bubbels die omhoogkomen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button