Leidingen verleggen

News

Staat u op het punt om uw badkamer of keuken te verbouwen? Dan zijn er een aantal zaken waar u van tevoren rekening mee moet houden. Het is in ieder geval van belang dat u rekening houdt met de verschillende leidingen die u straks wilt gebruiken. Wanneer uw keuken of badkamer dezelfde indeling krijgt, zijn de leidingen allemaal al aanwezig op de betreffende plekken. De kans is echter groot dat u uw badkamer of keuken helemaal opnieuw in gaat delen. In dat geval moeten er waarschijnlijk ook een aantal leidingen verlegd worden. Anders is het straks bijvoorbeeld niet mogelijk om uw kraan te gebruiken. Wilt u weten hoe het verleggen van leidingen werkt? Lees dan snel verder.

Bepaal waar de leidingen moeten komen

Voordat u begint met het verleggen van leidingen, moet u bepalen waar de nieuwe leidingen moeten komen. Houd rekening met de leidingen die er al liggen, bouwvoorschriften en eventuele obstakels, zoals muren en vloeren.

Watertoevoer afsluiten

Wanneer u waterleidingen gaat verleggen, is het in eerste instantie van belang dat u de hoofdkraan dicht draait. Deze vindt u doorgaans in de meterkast, vlak voor de watermeter. Door deze kraan dicht te draaien, voorkomt u dat er een waterballet ontstaat wanneer u bezig bent met het verleggen van de leidingen. Wanneer u de hoofdkraan afgesloten heeft, moet u niet vergeten de leidingen leeg te door de kraan open te zetten.

Leidingen installeren

Voordat u de nieuwe leidingen installeert moet u de oude verwijderen. Zorg ervoor dat deze oude leidingen niet beschadigen. Installeer vervolgens de nieuwe leidingen op de plaats waar u ze wilt hebben. Zorg ervoor dat deze goed vastzitten, zodat er geen lekkages kunnen ontstaan. Controleer dit ook door middel van een druktest. Daarna kunt u de watertoevoer weer inschakelen en testen of alles goed werkt.

Zorg voor de juiste spullen

Voordat u kunt beginnen met het verleggen van de leidingen, is het zaak dat u over de juiste spullen beschikt. Veel mensen beginnen onvoorbereid aan deze klus, waardoor zij al snel tegen problemen aanlopen. Bij het verleggen van leidingen is het in ieder geval verstandig om van tevoren al enkele koppelstukken en t-splitsingen te kopen. Zorg er ook voor dat u eventueel wat extra leidingen in huis heeft en over het juiste gereedschap beschikt.

Waar moet je op letten bij het verleggen van leidingen?

  • Bouwvoorschriften en eventuele obstakels
  • Dat u de juiste gereedschappen en materialen gebruikt voor de klus
  • Voldoende kennis en ervaring om de klus uit te voeren
  • Schakel de watertoevoer uit voordat u begint
  • Controleer de nieuwe leidingen op lekkages voordat u de watertoevoer weer inschakelt
  • Test de nieuwe leidingen om er zeker van te zijn dat ze goed werken.

Leidingen laten verleggen

Heeft u geen ervaring met het verleggen van leidingen of lijkt het u gewoonweg niet verstandig om dit zelf te doen? Dan schakelt u een loodgieter in. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij te werk moet gaan bij het verleggen van de leidingen. Door een loodgieter in te schakelen, weet u zeker dat de leidingen op de juiste wijze aangelegd worden. Hierdoor wordt de kans op een lekkage tot een minimum beperkt.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button