Leidingen verleggen: Doen of niet?

Loodgieters Delft
News

Bij een verbouwing van uw woning, zoals een renovatie van de badkamer of keuken, kunt u bijna niet aan het verleggen van leidingen ontkomen. In het geval van een badkamerrenovatie zult u bijvoorbeeld nieuwe sanitaire voorzieningen aan de inrichting van uw badkamer willen toevoegen, in plaats van uw huidige sanitair enkel te vervangen. Om ook uw nieuwe voorzieningen van water te kunnen voorzien, moet het bestaand leidingnetwerk worden uitgebreid. Daarbij zullen bepaalde leidingen verlegd moeten worden, door de veranderde indeling van de badkamer. Ditzelfde geldt voor een nieuwe keuken, waarbij de gootsteen mogelijk op een andere plek terechtgekomen is. Het verleggen van leidingen is in zo’n geval vrijwel altijd noodzakelijk.

Risico’s van het verleggen van leidingen

Het verleggen van leidingen gaat vaak niet zonder risico’s. Het grootste risico van het verleggen van leidingen is de kans op lekkages rond uw leidingen. Denk bijvoorbeeld aan speling die tussen twee leidingstukken is ontstaan, waarlangs het vocht uit de leidingen sijpelt. Als het vocht vervolgens in uw vloeren of muren trekt, kan het voor een nare waterschade aan uw woning zorgen. Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen! Ook kunnen er tijdens het verleggen van de leidingen beschadigingen aan de leidingen ontstaan, waardoor er eveneens water uit de leidingen kan sijpelen.

Hulp bij het verleggen van leidingen

Doordat er risico’s aan het verleggen van leidingen zitten, is het raadzaam om hier de hulp van een loodgieter van ons loodgietersbedrijf voor in te schakelen. Onze loodgieters beschikken over een jarenlange ervaring in het leggen en verleggen van leidingen, waardoor we u altijd op een passende wijze van dienst kunnen zijn. Met de hulp van onze loodgieters is de kans op lekkages minimaal.

Wilt u de leidingen zelf verleggen? Zorg er in dat geval voor dat u zich vooraf goed heeft voorbereid. Op internet vindt u handige stappenplannen en instructievideo’s voor het verleggen van leidingen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button