Waar komt de term installatiebedrijf vandaan?

Loodgieter werkzaamheden
News

Wanneer u op zoek bent naar een loodgietersbedrijf, dan zal u ongetwijfeld ook de term installatiebedrijf voorbij horen komen. Sommige bedrijven bestempelen zichzelf liever onder deze benaming. Om dit te begrijpen, moet u eerst weten waar de term precies vandaan komt en hoe dit betrekking heeft op de werkzaamheden die een loodgieter verricht. Bestudeert u de term installatiebedrijf, dan is het niet moeilijk om te begrijpen dat het om een bedrijf gaat die zich bezighoudt met installatiewerk. Een loodgieter bevindt zich tijdens zijn of haar werk ook regelmatig in de rol van een installateur. Om deze reden worden de twee termen vaak gebruikt om hetzelfde aan te duiden.

Installeren van technische installaties

Een installatiebedrijf is een bedrijf waar mensen in dienst zijn die zich bezighouden met het installeren, onderhouden en repareren van technische installaties. In het vak van een loodgieter krijgt hij of zij te maken met gas, water, sanitair, riolering en centrale verwarming. Regelmatig is de vakman dus ook bezig om werkzaamheden te verrichten aan technische installaties. Denk bijvoorbeeld eens aan werkzaamheden aan de cv-ketel of andere onderdelen van de verwarmingsinstallatie. Een nieuwe cv-ketel installeren, onderhouden en repareren behoren allemaal tot het takenpakket van een loodgietersbedrijf.

Kies voor een erkende installateur

Moeten er bij u in huis werkzaamheden aan een technische installatie, die onder het vakgebied van een loodgieter valt, worden uitgevoerd? Dan heeft u de keuze uit enorm veel verschillende bedrijven. Het is als consument daarom best moeilijk om een goede en betrouwbare installateur te vinden. Toch is dit natuurlijk wel belangrijk, want de vakman werkt met installaties die potentieel gevaarlijk kunnen zijn wanneer ze niet goed aangesloten zijn. Om mensen de zekerheid te geven dat zij een specialist in huis halen die beschikt over de juiste kennis van veiligheidsvoorschriften en installatieprocedures, zijn er erkenningen in het leven geroepen. Vakorganisaties geven deze aan loodgietersbedrijven wanneer zij hebben aangetoond dat zij over de juiste kennis en ervaring beschikken om installatiewerk correct uit te kunnen voeren. In uw zoektocht naar een geschikt loodgietersbedrijf, adviseren we u dan ook om op te letten of het bedrijf erkend is.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button