Hoe werkt het verleggen van leidingen?

News

Staat u op het punt om uw badkamer of keuken te verbouwen? Dan zijn er een aantal zaken waar u van tevoren rekening mee moet houden. Het is in ieder geval van belang dat u rekening houdt met de verschillende leidingen die u straks wilt gebruiken. Wanneer uw keuken of badkamer dezelfde indeling krijgt, zijn de leidingen allemaal al aanwezig op de betreffende plekken. De kans is echter groot dat u uw badkamer of keuken helemaal opnieuw in gaat delen. In dat geval moeten er waarschijnlijk ook een aantal leidingen verlegd worden. Anders is het straks bijvoorbeeld niet mogelijk om uw kraan te gebruiken. Wilt u weten hoe het verleggen van leidingen werkt? Lees dan snel verder.

Watertoevoer afsluiten

Wanneer u waterleidingen gaat verleggen, is het in eerste instantie van belang dat u de hoofdkraan dicht draait. Deze vindt u doorgaans in de meterkast, vlak voor de watermeter. Door deze kraan dicht te draaien, voorkomt u dat er een waterballet ontstaat wanneer u bezig bent met het verleggen van de leidingen. Wanneer u de hoofdkraan afgesloten heeft, moet u niet vergeten de leidingen leeg te door de kraan open te zetten.

Zorg voor de juiste spullen

Voordat u kunt beginnen met het verleggen van de leidingen, is het zaak dat u over de juiste spullen beschikt. Veel mensen beginnen onvoorbereid aan deze klus, waardoor zij al snel tegen problemen aanlopen. Bij het verleggen van leidingen is het in ieder geval verstandig om van tevoren al enkele koppelstukken en t-splitsingen te kopen. Zorg er ook voor dat u eventueel wat extra leidingen in huis heeft en over het juiste gereedschap beschikt.

Leidingen laten verleggen

Heeft u geen ervaring met het verleggen van leidingen of lijkt het u gewoonweg niet verstandig om dit zelf te doen? Dan schakelt u een loodgieter in. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij te werk moet gaan bij het verleggen van de leidingen. Door een loodgieter in te schakelen, weet u zeker dat de leidingen op de juiste wijze aangelegd worden. Hierdoor wordt de kans op een lekkage tot een minimum beperkt.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button