Hoe vind ik een lekkage in de badkamer?

lekkage
News

De badkamer is één van de meest kwetsbare plekken in het huis. De combinatie van tegels, veel water en stoom, zorgt voor kwetsbare plekken. Met elektriciteit moet u sowieso voorzichtig zijn in de badkamer, maar ook als het om lekkages en vochtproblemen gaat, kunt u maar beter op uw hoede zijn in de badkamer. Als u last hebt van vocht op andere plekken in het huis, dan kan de badkamer één van de plekken zijn waar u kunt gaan zoeken naar de mogelijke oorzaak.

Waar moet u op letten bij het zoeken naar een lekkage in de badkamer?
Het is van belang dat u, als u gaat zoeken naar een lekkage in de badkamer, er rekening mee houdt dat het soms noodzakelijk kan zijn om dingen open te breken. Dat wil u zo lang mogelijk uitstellen: probeer eerst zo veel mogelijk uit te sluiten dat het iets is waar u niet zo maar bij kunt. Het is verschrikkelijk veel werk om tegels van de muur te tikken en dan achter de tegels op zoek te gaan naar een gebarsten of gescheurde leiding.

Waar moet u beginnen bij het opspeuren van de lekkage?

Controles zijn het allerbelangrijkste bij het opsporen van een lekkage. Controleer de waterleiding, douchecabine, afvoer, toiletten en het bad op druppelend water. Controleer ook of u ergens beschadigingen ziet waar water doorheen kan komen. Als dit het geval is kunt u het beste een loodgieter inschakelen. Dit moet u ook doen als u de lekkage niet 1, 2 kan vinden? Vraag dan een expert om even kritisch te kijken naar de plekken waar de lekkage zou kunnen ontstaan. Het kan namelijk zo zijn dat u een specialistisch lekdetectiebedrijf of een loodgieter in moet schakelen om de lekkage definitief boven water te krijgen. Daarna kun u dan wel de benodigde beheersmaatregelen nemen om de lekkage te verhelpen en deze in de toekomst te voorkomen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button