Gericht een lekkage opsporen met een lekdetectie

News

De voornaamste reden waarom u een loodgieter moet inschakelen om een lekkage te verhelpen is dat het ontzettend moeilijk is om te detecteren waar de lekkage zich exact bevindt. We hebben het dan natuurlijk niet over een lekkende aansluiting van de wasmachine of een gesprongen waterleiding. De meest destructieve lekkages zijn degene waarbij een waterleiding in de muur of vloer al lange tijd aan het druppelen is. Een dergelijke lekkage merkt u op doordat vochtplekken op het plafond of de muren t. te zien zijn. Op dat moment is een groot oppervlakte al vochtig geworden door het lekkende water en is het noodzakelijk om de loodgieter gericht een lekkage op te laten sporen met een lekdetectie.

Exacte locatie van een lekkage detecteren

Doordat bij de lekkages, die de meeste schade aanrichten, het water over een groot oppervlakte gelekt is, wordt het steeds lastiger om de exacte locatie van een lekkage te detecteren. De waterleiding lekt namelijk maar enkele druppels en zit vaak ook nog eens in een muur of plafond verborgen. Lukraak in de muur gaan hakken, om hopelijk bij de bron van de lekkage uit te komen, is geen goed idee. De kans dat dit lukt is namelijk niet erg groot. Bij dit plan van aanpak wordt overbodig in de muur gehakt en kunt u na een aantal dagen tot de ontdekking komen dat de lekkage nog altijd niet verholpen is.

Loodgieter met professionele lekdetectieapparatuur

De beste oplossing om een dergelijke lekkage te verhelpen is een loodgieter langs laten komen die de beschikking heeft over professionele lekdetectieapparatuur. Dit kan bijvoorbeeld een infraroodcamera zijn waarmee met grote nauwkeurigheid de temperatuur in de muren gemeten kan worden. Een ander apparaat dat voor een lekdetectie gebruikt kan worden is een rookgenerator. Deze apparaten stellen de loodgieter in staat om exact de locatie van een lekkage vast te stellen waardoor deze in een keer en zonder overbodig hakken gerepareerd kan worden.

Waarom een lekkage snel verholpen moet worden

Een lekkage brengt verschillende problemen met zich mee. Een lekkage is niet veilig en ook nog eens slecht voor de gezondheid. Lekkages van gas, water en andere stoffen kunnen leiden tot ongevallen, brand, explosies en koolmonoxidevergiftiging. Dit laatste is erg slecht voor de gezondheid, maar dit is niet het enigste gezondheidsprobleem dat een lekkage met zich meebrengt. Ook ademhalingsproblemen, huidirritaties en allergische reacties kunnen ontstaat na een lekkage. Daarnaast bespaart u het milieu en kosten die bij een lekkage komen kijken, zoals hogere water- en gasrekeningen. Twijfel dus niet en schakel zo snel mogelijk een loodgieter in!

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button