Geld besparen dankzij loodgieter

News

Veel mensen willen bij problemen met een cv-ketel of een waterleiding nog niet direct een loodgieter inschakelen. Het inschakelen van een loodgieter kost immers geld en er zijn altijd mensen die dit er niet voor over hebben. U kunt er natuurlijk voor kiezen om het probleem zelf te verhelpen, maar de kans dat een lekkage dan weer terugkeert, is vele malen groter dan wanneer een loodgieter het probleem verhelpt. Sterker nog: een loodgieter kan u zelfs helpen met het besparen van een hele hoop geld. Dit kan hij niet alleen doen door u te helpen bij een reparatie, maar hij kan ook enkele toepassingen installeren waarmee u geld kunt besparen.

Lekkage

Een lekkage aan een kraan is in veel gevallen nog wel zelf te repareren. U kunt er immers makkelijk bij en indien u enigszins handig bent, vormt dit geen probleem. Het wordt echter een ander verhaal wanneer het om een lekkage aan het leidingnetwerk gaat. Een “onzichtbare” lekkage kan veel schade met zich meebrengen en het is van belang dat u snel een loodgieter inschakelt om dit probleem te verhelpen. Indien u besluit om langer te wachten, kan het lek grote schade veroorzaken in uw muur of vloer. Door er direct een loodgieter bij te halen, bent u een stuk minder geld kwijt dan wanneer u achteraf alles moet laten herstellen.

Zuinige cv-ketel

Een loodgieter zorgt niet alleen voor het besparen van geld door tijdig een lekkage te repareren. Een loodgieter kan er namelijk ook voor zorgen dat u minder geld kwijt bent aan uw energiekosten. Dit kan hij doen door een nieuwe cv-ketel te plaatsen. In een groot deel van de huizen in Nederland is nog een verouderde verwarmingsinstallatie te vinden. Deze installaties zijn een stuk minder zuinig dan de ketels die vandaag de dag op de markt zijn. Een loodgieter kan de oude ketel voor u verwijderen en de nieuwe ketel binnen de kortste keren voor u plaatsen. Op deze manier zult u merken dat uw energierekening fors naar beneden gaat.

Milieubewuste investering

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Dit kan bijvoorbeeld door een zonneboiler op het dak te laten plaatsen. Deze zonneboiler maakt gebruik van de zon om water op te warmen, waardoor de cv-ketel minder hoeft te stoken. Deze boiler kan geplaatst worden door een loodgieter. Hij kan u daarnaast helpen bij het hergebruiken van ‘grijs’- of regenwater. Dit water wordt opgevangen en kan nogmaals gebruikt worden voor bijvoorbeeld het doorspoelen van de wc. Het aan laten leggen van deze twee toepassingen door een loodgieter kost behoorlijk wat geld, maar na verloop van tijd verdient het zich weer terug. Dit doordat u maandelijks fors minder energie hoeft te gebruiken en ook het waterverbruik gaat drastisch omlaag dankzij het hergebruik van water.

Geld besparen op andere manier

Hieronder staan een aantal andere kleine manieren, waardoor u op de lange termijn flink bespaard:

  • Draai de verwarming één graad lager
  • Douche korter
  • Schaf een waterbesparende douchekop aan
  • Laat de kraan niet onnodig aanstaan
  • Hergebruik water
  • Ontlucht de cv-ketel
  • Vul het water van de cv-ketel bij

Let voornamelijk op de kleine dingen. Hier zal u in de toekomst financieel gezien veel profijt van hebben.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button