Doucheputje verstopt Delft

Wanneer het doucheputje verstopt zit, kunt u dat zien aan de mate waarin het water in de douche weg stroomt. Of beter gezegd: in de mate waarin het water in de douche vooral niet weg stroomt. Is uw doucheputje verstopt in Delft, dan moet deze dus zo snel mogelijk ontstopt worden. Overigens is het ten zeerste aan te raden om direct na het ontdekken dat het doucheputje minder goed loopt al maatregelen te treffen en het putje te laten ontstoppen door één van onze loodgieters. Zo voorkomt u dat het putje helemaal niet meer door wil lopen en u precies op een moment dat het totaal niet uit komt het doucheputje moet laten ontstoppen. Het heeft dus best zijn voordelen om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Bovendien is de verstopping in die situatie vaak nog beter op te lossen dan wanneer de verstopping er al een poosje zit.

Doucheputje verstopt in Delft kan erg vervelend zijn

Er zijn weinig dingen vervelender dan een verstopt doucheputje op het moment dat u wil gaan douchen. Het water wil dan niet weg stromen, wat zeer vervelend kan zijn. Bovendien kan de douchebak zelfs overstromen, met nog meer ellende tot gevolg. Gelukkig kan onze loodgieter de verstopping vaak al in korte tijd verhelpen. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met één van onze ervaren loodgieters wanneer u ziet dat het doucheputje niet goed meer door loopt. Onze installateur kan dan in korte tijd langs komen om de verstopping aan te pakken. Daarmee kunt u zo snel mogelijk weer zonder zorgen onder de douche stappen!

Zelf oplossen?

Wanneer u eerst zelf wil proberen om de verstopping op te lossen, kunt u het beste eerst het doucheputje open maken. Dit kan met uw vingers, maar wanneer het putje te vast zit kunt u daar bijvoorbeeld een schroevendraaier voor gebruiken. Vaak zit dit doucheputje vol met rommel. U kunt deze rommel verwijderen waarna de douchebak hopelijk weer goed leeg zal stromen.

Is dat niet het geval, dan kunt u nog met een ouderwetse plopper aan de slag gaan. Deze zet u over het doucheputje heen, u zet een paar maal flink kracht en creëert daarmee een overdruk in de afvoer. Hopelijk schiet de verstopping daarmee uit elkaar zodat alles weer opgelost is. Daarnaast is gereedschap, zoals een ontstoppingsveer aan te raden. Deze duwt u rustig in het putje om de verstopping los te maken. Als laatste kunt u gebruik maken van baking soda en azijn met heet water of andere ontstoppingsmiddelen. Mocht de ontstopping nog steeds niet verholpen, dan is het aan te raden om één van onze ervaren loodgieters in te schakelen. U voorkomt daarmee immers dat u de verstopping niet oplost, maar enkel verder het riool in duwt – waarna het probleem nog veel lastiger op te lossen kan zijn.

Verstopt doucheputje voorkomen in de toekomst

  • Gebruik een haarzeefje: Plaats een haarzeefje over het doucheputje om te voorkomen dat haren en andere vuildeeltjes in de afvoer terechtkomen.
  • Spoel regelmatig met heet water: Spoel het doucheputje regelmatig door met heet water om opgehoopte zeepresten en andere vuildeeltjes weg te spoelen.
  • Gebruik geen overmatige hoeveelheid zeep: Het gebruik van te veel zeep kan leiden tot ophoping van zeepresten in de afvoer en uiteindelijk tot verstoppingen leiden.
  • Giet geen vetten of oliën in het putje: Vetten en oliën kunnen zich ophopen in de leidingen en verstoppingen veroorzaken.
  • Laat geen vaste stoffen in de afvoer komen: Voorkom dat vaste stoffen zoals wattenstaafjes, maandverband, tampons en ander afval in het doucheputje terechtkomen.
  • Voer regelmatig onderhoud uit: Maak het doucheputje regelmatig schoon en controleer of er sprake is van ophoping van vuil en haren.

Is uw doucheputje verstopt in Delft? Neem contact op met onze ervaren loodgieter!

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Multifunctioneel loodgietersbedrijf
Lekkages en Dakbedekking
Riolering
CV ketel onderhoud
Contact

Wij zijn altijd bereikbaar en staan voor u klaar! Bel ons direct!

Call Now Button