Bij de werkzaamheden van een loodgieter denken we meestal niet meteen aan een dakgoot reinigen in Delft. Toch is dit een taak waarvoor u onze loodgieter Delft kunt inhuren. Ons loodgietersbedrijf beschikt over de ervaring en gereedschappen om het dakgoot reinigen in Delft uit te voeren. De juiste gereedschappen en materialen zijn ontzettend belangrijk bij het reinigen van een dakgoot om de taak veilig te kunnen uitvoeren. Zeker als het om de dakgoot van een woning gaat waarbij je op grote hoogte moet werken.

Het belang van dakgoten onderhouden

Een dakgoot heeft een essentiële functie voor een woning. Op de oppervlakte van een dak valt tijdens een regenbui een grote hoeveelheid water. Dit moet op een gecontroleerde wijze naar beneden afgevoerd worden. Indien dit namelijk niet gebeurt dan zal het van grote hoogte naar beneden stromende water grondverzakkingen naast de woning teweeg kunnen brengen. De dakgoten vangen daarom het regenwater aan de dakrand op en voeren dit af naar de regenpijp. Indien een dakgoot vol met bladeren komt te liggen kan deze taak niet meer naar behoren uitgevoerd worden. In dat geval is de dakgoot reinigen in Delft noodzakelijk.

De gevaren van zelf een dakgoot reinigen

U zou kunnen overwegen om de dakgoot zelf te reinigen. Aan een dakgoot reinigen kleven echter verschillende risico’s. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat vaak op een grote hoogte gewerkt moet worden. Dit betekent dat u allereerst een stevige trap nodig heeft, om tot deze hoogte te kunnen komen. Een trap is lang niet altijd stabiel, waardoor dit het gevoel van hoogtevrees kan versterken. Het zorgt dat mensen in paniek kunnen raken en hierdoor onverwachte bewegingen maken tijdens het reinigen van de dakgoot. Ook heeft u niet altijd een stabiele ondergrond om de trap op te kunnen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een dakgoot boven uw plantenborders of gazon.

Tip: leg altijd een aantal stenen op de plek waar u de trap wilt plaatsen. Zo verbetert u de stabiliteit hiervan en neemt de kans op ongelukken af.

Verkeerde hulpmiddelen voor het reinigen van de dakgoot

Naast het feit dat u van de trap kunt vallen tijdens het reinigen van de dakgoot, gebruiken mensen regelmatig de verkeerde hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een metalen schepje, die gebruikt wordt om bladeren uit de dakgoot te scheppen. Het risico hiervan is het feit, dat de dakgoot zelf wordt aangetast. Als gevolg van het gebruik van verkeerde hulpmiddelen kunnen er barstjes en scheurtjes in de dakgoot ontstaan. Iets wat een lekkage tot gevolg heeft! Zou u de dakgoot toch zelf willen reinigen, dan is het belangrijk om een kunststof schepje te gebruiken. Dit schepje is speciaal ontworpen om een dakgoot te reinigen. U kunt deze online kopen of in een bouwwinkel aanschaffen.

Veilig en professioneel reinigen van dakgoot

De meeste woningen in Delft bestaan uit meerdere verdiepingen. Dit betekent dat een dakgoot al snel op vijf of meer meter hoogte komt te zitten. Op een dergelijk grote hoogte is het veilig en professioneel werken enorm belangrijk. Een val kan namelijk levensbedreigende gevolgen hebben. Een dakgoot reinigen in Delft laat u daarom het beste aan onze loodgieters over. Nadat u met ons contact hebt opgenomen, komen wij naar u toe om de dakgoot op een veilige en professionele manier te reinigen. Dit is mogelijk doordat onze loodgieter in Delft over de noodzakelijke gereedschappen en ervaring beschikt.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Multifunctioneel loodgietersbedrijf
Lekkages en Dakbedekking
Riolering
CV ketel onderhoud
Contact

Wij zijn altijd bereikbaar en staan voor u klaar! Bel ons direct!

Menu
Call Now Button