Afvoer verstopt in Delft

Afvoer verstopt Delft

In huis zijn tal van afvoeren te vinden, ook al beseft u dat wellicht niet. Bij de opmerking dat de afvoer verstopt is in Delft kunnen dat dus diverse afvoeren zijn. In de meest voorkomende situaties zal het de afvoer van de gootsteen in de keuken zijn. Dat is ook niet verwonderlijk als u ziet wat er zoal door de gootsteen wordt weggespoeld. Veel mensen gebruiken het als een soort prullenbak – en dat is ook best begrijpelijk. Wanneer een bord net te vies is voor de vaatwasser, spoelen veel mensen het bord nog even af. Ze denken er dan wellicht niet aan dat het vuil dan inderdaad niet in de vaatwasser terecht komt, maar in ruil daarvoor gewoon in de afvoer van de gootsteen terecht komt. Probeer dus rekening te houden met de afvoer om de kans op verstoppingen zo gering mogelijk te maken.

Afvoer verstopt in Delft kondigt zich niet altijd even duidelijk aan

Een afvoer kan om tal van redenen verstopt raken. Een verstopping kan plotsklaps ontstaan doordat er een object is doorgespoeld, maar een verstopping kan ook optreden door jarenlange ophoping van vuil en rommel. De verstopping zal zich dan al duidelijk aankondigen doordat het water steeds minder goed weg gaat lopen. Dat hebt u alleen niet altijd door. Wanneer de afvoer van de gootsteen minder goed loopt, zult u dat snel in de gaten hebben. Dat ziet u immers. Wanneer de afvoer van de wasmachine of de vaatwasser minder goed loopt, zal dat minder opvallend zijn. Die verstoppingen zijn dus niet altijd even duidelijk waarneembaar.

Het water kan door een verstopping niet meer wegstromen. Dit, gecombineerd met afvalresten, kan zorgen voor vervelende geurtjes. Daarnaast kunt u tijdelijk geen gebruik meer maken van uw wasbak, gootsteen, bad of douche, zonder het risico te lopen dat er een lek of een overstroming ontstaat. Om van uw verstopping af te komen, kunt u onze loodgieter inschakelen. Wij helpen u graag bij het herstellen van een verstopte afvoerput in de regio.

Oorzaken van een verstopte afvoer

Een afvoer kan op veel verschillende manieren verstopt raken. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende:

 1. Onjuist gebruik van de afvoer: Onder onjuist gebruik verstaan we grote hoeveelheden toiletpapier, doekjes en ander afval dat niet oplosbaar is door water.
 2. Ophoping van vuil en afvalstoffen: Onder vuil verstaan we onder andere uitgevallen haren en voedselresten die door de afvoer gaan. Daarnaast zijn olie en vet dingen die je absoluut niet in de afvoer moet gooien.
 3. Beschadigingen of corrosie aan de afvoerpijp: Dit kan leiden tot blokkades in de afvoerpijp, maar ook voor lekkages.

Gevolgen van een verstopte afvoer

Schade aan de afvoer dient snel opgelost te worden. Het kan leiden tot verschillende problemen en het is erg vervelend als het niet snel opgelost wordt: Hieronder staan aantal gevolgen van een verstopte afvoer op een rijtje

 1. Bij een verstopte afvoer verhoopt het water zich op. Als er teveel water door de afvoer wordt gespoeld zal deze uiteindelijk overstromen
 2. Een verstopte afvoer zal daarnaast niet erg lekker ruiken door de ophoping van afvalstoffen en bacteriën in de afvoerpijp
 3. Schade aan sanitaire voorzieningen en andere apparaten die water gebruiken, zoals vaatwasser en afwasmachine.

Hoe u een verstopte afvoer zelf kan ontstoppen

Er zijn een aantal manieren die u kunt proberen om een verstopte afvoer op te lossen. Houd wel rekening met de oorzaak en ernst van de ontstopping. Bij een ernstige ontstopping kunt u het beste een loodgieter inschakelen. Hieronder staan enkele van de meest gebruikte methoden om een verstopte afvoer te ontstoppen:

 1. Maak gebruik van een ontstoppingsveer of -speer om de verstopping mechanisch te verwijderen. Let wel op dat u niet te lomp doet met dit gereedschap. Dit kan extra schade opleveren aan de afvoer.
 2. Gebruik ontstoppingsmiddelen. Het meest gebruikte middel is soda met kokend water, maar u kunt ook met cola proberen om de afvoer te ontstoppen.
 3. Een hogedrukspuit. Doe dit alleen als u hier ervaring mee heeft. Dit moet erg voorzichtig en nauwkeurig gedaan worden.

Verstopte afvoer in de toekomst voorkomen

Als u in de toekomst geen verstopte afvoer wilt. Houdt dan de volgende tips aan:

 1. Gooi geen olie, vet of ander afval door de afvoer. Gooi dit in de prullenbak of kliko, zodat uw afvoer niet verstopt kan raken.
 2. Spoel daarnaast geen grotere hoeveelheden toiletpapier, doekjes en andere materialen die ervoor kunnen zorgen dat de afvoer verstopt raakt.
 3. Spoel regelmatig kokend water en wat afwasmiddel door de afvoer om ontstopping te voorkomen.

Het belangrijkste bij het verhelpen van een verstopping, is er voor te zorgen dat de verstopping voorlopig niet meer terugkeert. Dat kan geregeld worden door onze ervaren loodgieter in te schakelen. Onze loodgieter zal met zijn jarenlange ervaring goed kunnen inschatten wat de beste manier is om een verstopping te verhelpen. Hij kan voor elke verstopping weer een andere manier toepassen om de verstopping op te lossen. Een per ongeluk doorgespoeld object moet op een bepaalde manier verwijderd worden; een ophoping van kluwen haar of vuil moet weer op een heel andere manier verwijderd worden.

Is uw afvoer verstopt in Delft? Neem contact op met een van onze ervaren loodgieters en maak een afspraak. Zo is de verstopping binnen no-time verholpen. Kies voor een betrouwbare loodgieter, bel ons direct!

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Multifunctioneel loodgietersbedrijf
Lekkages en Dakbedekking
Riolering
CV ketel onderhoud
Contact

Wij zijn altijd bereikbaar en staan voor u klaar! Bel ons direct!

Call Now Button