Afvoer aanleggen in Delft

Afvoer aanleggen Delft

Wanneer u een nieuwe afvoer wil laten aanleggen, moet u uiteraard weten waar de afvoer voor bedoeld is. Wilt u een afvoer aanleggen in Delft, dan maakt het dus uit waar de afvoer voor is. Aan een afvoer voor de vaatwasser worden immers heel andere eisen gesteld dan aan een afvoer voor de wasmachine of een afvoer voor de gootsteen in de keuken. De ene afvoer zal een zwanenhals nodig hebben, de andere afvoer misschien een terugslagklep. Een afvoer kan beschermd worden tegen nare luchtjes, maar niet elke afvoer zal dat nodig hebben. Bovendien is het bij sommige afvoeren gewenst om deze zo mooi mogelijk weg te werken, terwijl het bij de andere afvoer juist van belang is dat u deze zo goed mogelijk kunt ontstoppen. Kortom: onze ervaren loodgieter zal rekening houden met deze wensen en de juiste afvoer op de juiste manier aanleggen.

Afvoer aanleggen in Delft nodig in tal van scenario’s

Er kunnen tal van scenario’s zijn waarom u een extra afvoer nodig zult hebben. Denkt u bijvoorbeeld aan de renovatie van de badkamer, het plaatsen van een nieuwe keuken of de aanleg van een vaatwasser in een keuken waar die tot voor kort nog niet te vinden was.

Het belangrijke bij de aanleg van een afvoer is dat deze geschikt is voor het apparaat dat de afvoer gebruikt. U weet wellicht dat de afvoer van het toilet veel groter van diameter (doorsnede) is dan de afvoer van de wasbak in de badkamer. Toch komen ze allebei uit op het riool.

Elke machine vereist een andere afvoer

Het is dan ook de kunst van het aanleggen van de afvoer om te zorgen dat de afvoer geschikt is voor het apparaat waarvoor deze gebruikt gaat worden. Elke afvoer is dus echt weer helemaal anders. De ene afvoer zal voorzien worden van een zwanenhals, een andere afvoer weer van een terugslagklep. Onze ervaren loodgieter zal met deze specifieke eisen en omstandigheden rekening weten te houden, zodat de kans op problemen zo gering mogelijk is. U wil immers voorkomen dat er over enkele maanden al een lekkage opdoemt. Sterker nog; u wil gewoon dat de afvoer enkele decennia goed blijft werken en geen problemen vertoont. Omdat de afvoer tegenwoordig doorgaans in de muur of in de vloer weggewerkt wordt, moet de afvoer dus extra zorgvuldig worden aangelegd. Mocht u wel zelf uw afvoer aanleggen. Doe dit dan met behulp van het volgende stappenplan:

  • Stap 1: Bepaal de locatie van de afvoer: Bepaal de locatie waar u de afvoer wilt plaatsen en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de afvoerleidingen te installeren. Kijk ook of er reeds bestaande leidingen aanwezig zijn en of u deze kunt gebruiken.
  • Stap 2: Graaf een geul: Graaf een geul van de locatie van de afvoer naar de plaats waar u het afvalwater wilt lozen. Zorg ervoor dat de geul voldoende diep is en dat er voldoende afschot is om het water goed te laten stromen.
  • Stap 3: Plaats de afvoerleidingen: Plaats de afvoerleidingen in de geul en sluit deze aan op de bestaande leidingen (indien aanwezig). Zorg ervoor dat de leidingen goed op elkaar aansluiten en dat er geen lekkages ontstaan.
  • Stap 4: Installeer de hulpstukken: Installeer de hulpstukken, zoals bochten en T-stukken, om de afvoerleidingen goed aan te laten sluiten. Zorg ervoor dat de hulpstukken goed vastzitten en dat er geen lekkages zijn.
  • Stap 5: Test de afvoer: Voordat u de afvoer in gebruik neemt, moet u deze testen om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Giet water in de afvoer en kijk of het goed wegloopt en of er geen lekkages zijn. Controleer ook of er voldoende afschot is om het water goed weg te laten lopen.
  • Stap 6: Vul de geul: Als de afvoer goed werkt, kunt u de geul dichtgooien met zand of aarde. Zorg ervoor dat de afvoerleidingen goed bedekt zijn, maar niet te diep zijn begraven.
  • Stap 7: Sluit de afvoer aan op het riool of de septic tank: Als u de afvoer wilt aansluiten op het riool of de septic tank, moet u hiervoor de juiste aansluitingen maken. Raadpleeg hiervoor de lokale regelgeving en schakel eventueel een professionele loodgieter in.

Let dus wel op dat het aanleggen van een afvoer een ingewikkelde klus is. Neem contact op met een van onze ervaren installateurs en maak een afspraak! Zo weet u zeker dat uw afvoer niet gaat lekken en bent u binnen no-time geholpen!

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Multifunctioneel loodgietersbedrijf
Lekkages en Dakbedekking
Riolering
CV ketel onderhoud
Contact

Wij zijn altijd bereikbaar en staan voor u klaar! Bel ons direct!

Call Now Button